Op 17 november heeft burgemeester Liesbeth Spies de gemeentelijke erepenning uitgereikt aan stadsorganist Simon Stelling. De penning werd uitgereikt tijdens een concert dat de Stichting Vrienden van de Adventskerk ter ere van Stelling heeft georganiseerd.

De erepenning is een onderscheiding bedoeld voor personen of organisaties die bijzondere inspanningen hebben verricht voor de Alphense gemeenschap. Aanleiding voor het college om de erepenning uit te reiken, is de Gouden Medaille die Stelling op 24 juni jl. heeft gekregen van La Société Académique ‘Arts-Sciences-Lettres’. Dit is een internationale prijs voor degenen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de verspreiding van de Franse Kunsten, Wetenschap of Literatuur.

Simon Stelling ontvangt de erepenning voor zijn veertig jaar lange inzet als organist van het Steinmeyer-orgel. “Hiermee laat het gemeentebestuur zijn waardering zien voor het werk van Stelling, die sinds 2013 stadsorganist is. Met zijn orgelmuziek zet hij gemeente Alphen aan den Rijn op de kaart”, aldus burgemeester Spies.

Fotograaf: Josh Walet
Bron: www.alphens.nl